Inter Drone Expo и Automotive Expo Sofia превръщат София в бизнес хъб за дронове и автомобилни технологии

INTER DRONE EXPO и Automotive Expo Sofia превръщат София в бизнес хъб за дронове и автомобилни технологии

Международните изложения от 15 до 17 юни в София привличат водещи компании и експерти от секторите на дроновете и автомобилните технологии.

INTER DRONE EXPO и Automotive Expo Sofia, двeта водещи международни изложения, стартират днес, превръщайки столицата на България в бизнес хъб за индустриите на дроновете, безпилотните системи и автомобилните технологии. Събитията ще се провеждат от 15 до 17 юни в Интер Експо Център и са насочени към създаване на екосистема за развитие на бизнеса, представяне на нови технологични решения и запознаване с бъдещите концепции за развитие.

Церемонията по откриването на изложенията ще започне в 12:00 часа и ще бъде официално открита от министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Министърът и други високопоставени гости ще присъстват на събитието, което ще се проведе в Изложбена зала 1 на Интер Експо Център.

INTER DRONE EXPO и Automotive Expo Sofia превръщат София в бизнес хъб за дронове и автомобилни технологии

Изложението INTER DRONE EXPO се провежда под патронажа на президента Румен Радев и е фокусирано върху технологиите и компонентите за въздушна мобилност, електромобилност, умни градове, дигитализация, киберсигурност, безпилотни системи, софтуер и други. Като част от събитието ще се проведе и конференцията „Авиационните специалисти на бъдещето“ и форумът „Безпилотна авиация“. За да покажат възможностите на дроновете, на 18 юни на летище Лесново ще се проведат зрелищни дрон-демонстрации, а капитан Николай Калайджиев ще се опита да постави световен рекорд за най-много последователни 360-градусови завои без прекъсване в един полет с ултралек самолет.

Automotive Expo Sofia събира участници от България, Румъния, Турция, Полша и Тайван, които ще представят продукти на стотици брандове.

Второто издание на изложението е насочено към развитие на бизнеса между производители, дистрибутори и вносители на авточасти, компоненти и оборудване, консумативи за леки, лекотоварни и тежкотоварни автомобили, електромобили, дигитални решения, тунинг, музикални и системи за сигурност, управление на автопарка и франчайз.

INTER DRONE EXPO и Automotive Expo Sofia превръщат София в бизнес хъб за дронове и автомобилни технологии

Паралелно с Automotive Expo Sofia ще се проведат Automotive Career Forum и Изложба на класически и ретро автомобили от ХХ век, които са реализирани от Софийски авто-ретро клуб (САРК) и Интер Експо Център. Над 40 коли от всички епохи на ХХ век ще бъдат представени на изложбата.

Изложенията се радват на голямо внимание от страна на правителството, като към церемонията по официалното откриване са поканени министърите на различни сектори, висши училища, университети и други важни фигури в бизнеса.

INTER DRONE EXPO и Automotive Expo Sofia превръщат София в бизнес хъб за дронове и автомобилни технологии

INTER DRONE EXPO и Automotive Expo Sofia създават уникална възможност за срещи, сътрудничество и развитие в областта на дроновете, безпилотните системи и автомобилните технологии. Тези изложения допринасят за превръщането на София в бизнес хъб, където иновациите и бъдещите концепции срещат нуждите на съвременното общество.