INTER DRONE EXPO 2023: Връзката, която обединява бизнеса

NTER DRONE EXPO 2023: Връзката, която обединява бизнеса

Инвестирайте в България: Изложението Inter Drone Expo 2023 разкрива богата съпътстваща програма

Изложението Inter Drone Expo, което ще се проведе от 15 до 17 юни в Интер Експо Център, предлага разнообразна съпътстваща програма за посетителите. Сред най-интересните събития са експертен форум, специализирана конференция и демонстрации на дронове и самолети. Участниците от България и чужбина ще имат възможността да се включат в различни активности, фокусирани върху обединяването на бизнеса и въз основа на важни въпроси за развитието на сектора.

През трите дни на изложението, водещи компании от България и чужбина ще представят иновативни технологии и компоненти в областта на въздушната мобилност, електромобилност, умни градове, дигитализация, киберсигурност, безпилотни системи и други. На 18 юни, неделя, ще се проведат впечатляващи демонстрации на дронове и жирокоптери в летище Лесново. Особено важно събитие ще бъде опитът на капитан Николай Калайджиев да постави световен рекорд за „Най-много последователни 360-градусови завои без прекъсване в един полет с ултра лек самолет“. Изложението INTER DRONE EXPO се провежда под патронажа на президента Румен Радев за втора поредна година.

Какво предлага първият ден на изложението?

На първия ден ще се проведе конференцията „Авиационните специалисти на бъдещето“, където професионалисти от български и чуждестранни компании и висши училища ще разгледат изискванията, подготовката и очакванията към авиационните специалисти на бъдещето. Теми като значимостта на обучението за професионалното развитие ще бъдат поставени под лупа. Конференцията се организира съвместно от BULATSA (ДП „Ръководство на въздушното движение“) и Интер Експо Център.

Потенциалът на безпилотната авиация ще бъде представен на 16 юни

На 16 юни ще се проведе форумът „Безпилотна авиация 23“, където експерти в областта ще споделят своите познания. Форумът ще разкрие настоящето и бъдещето на безпилотните системи и тяхното приложение в ежедневието и различните икономически сектори. В седем панела ще бъде обсъден потенциалът на безпилотните апарати във връзка със спедицията, логистиката, земеделието, отбраната, пожарната безопасност, охраната и други. Експертите ще се фокусират върху законодателната рамка, образованието и квалификацията в специфичния сегмент. В програмата също ще бъде включена Програмата за създаване на система – „Безпилотна авиация в Република България“. Асоциацията на българската авиационна индустрия (АБАИ) е официален партньор на форума.

Запознайте се с „Човекът-паяк“

Иван Кристоф, известен като Човекът-паяк, ще бъде част от второто издание на изложението INTER DRONE EXPO. Посетителите ще имат възможност да се запознаят с него от 15 до 17 юни в Интер Експо Център, а на 17 юни от 11:00 до 12:00 часа, Иван ще представи презентациите „Напредък в S.O.S. спешна доставка на въздушна медицина“ и „Използване на дронове за ефективни спасителни операции на голяма надморска височина“.

Преследване на нов световен рекорд

В неделя, на 18 юни, на летище Лесново ще се проведат въздушни демонстрации с дронове и жирокоптери, а капитан Николай Калайджиев ще се опита да постави световен рекорд – „Най-много последователни 360-градусови завои без прекъсване в един полет с ултра лек самолет“.

Цялата програма на съпътстващите събития на изложението INTER DRONE EXPO 2023 може да откриете ТУК. За посещение на изложението можете да закупите билет на www.interdroneexpo.bg.