Вече всички предимства на Wi-Fi 6 са по-достъпни до бизнеса с новите решения на Omada от TP-Link

TP-Link, водещ световен доставчик на мрежово оборудване за домашни и бизнес потребители, обяви пускането на пазара на три нови устройства, съвместими с Wi-Fi 6, в бизнес гамата Omada: TP-Link EAP650-Outdoor, TP-Link EAP650-Wall и TP-Link EAP613, заедно с новия рутер TP-Link Omada ER7212PC. Omada SDN контролер интегриран в TP-Link Omada ER7212PC С интегрирания Omada SDN контролер, моделът ER7212PC може да управлява и … Цялата публикация „Вече всички предимства на Wi-Fi 6 са по-достъпни до бизнеса с новите решения на Omada от TP-Link“

tp-link wi-fi 6

TP-Link, водещ световен доставчик на мрежово оборудване за домашни и бизнес потребители, обяви пускането на пазара на три нови устройства, съвместими с Wi-Fi 6, в бизнес гамата Omada: TP-Link EAP650-OutdoorTP-Link EAP650-Wall и TP-Link EAP613, заедно с новия рутер TP-Link Omada ER7212PC.

Omada SDN контролер интегриран в TP-Link Omada ER7212PC

С интегрирания Omada SDN контролер, моделът ER7212PC може да управлява и актуализира мрежовото оборудване на групи, без необходимост от индивидуално конфигуриране. Освен това чрез приложението Omada или уеб интерфейса можете дистанционно да управлявате свързаното оборудване, да наблюдавате мрежата и да отстранявате потенциални проблеми в реално време.

С новия ER7212PC 3-в-1 Gigabit Multi-WAN VPN рутер управлението на мрежата става много лесно, тъй като той също интегрира функциите на Omada хардуерен контролер. 8-те PoE+ порта осигуряват свързаност за PoE оборудване като точки за достъп, IP камери или IP телефони, намалявайки разходите за инфраструктура.

tp-link рутер

В същото време функцията Multi-WAN Load Balancing разпределя потоците от данни според съотношението на честотната лента на всеки WAN порт, за да увеличи използването на многоредовия широколентов достъп.

Новите Wi-Fi 6 точки за достъп продължават разширяването на корпоративната гама на Omada с устройства, предназначени както за външна, така и за вътрешна употреба. Те се възползват от най-новите технологии и специални функции, така че да работят оптимално, което ги прави ефективен избор за много видове бизнеси, които изискват стабилни връзки, подобрена сигурност и разширено покритие, всички с предимствата на Wi-Fi 6 технологията.

Сред най-новите точки за достъп, пуснати на българския пазар, е TP-Link EAP650-Outdoor, проектирана специално за външна среда, благодарение на IP67 сертифицирана защита с водо- и прахоустойчив защитен корпус, 6KV мълниезащита, 15KV ESD и Omada Mesh технология. Тя предлага Wi-Fi 6 връзка с двулентови скорости до 3 Gbps и максимална производителност за множество клиентски крайни устройства благодарение на технологиите OFDMA и MU-MIMO.

tp-link wi-fi 6

EAP650-Outdoor също се предлага с широка зона на действие благодарение на професионални антени и усилвател с висока мощност, което я прави идеална за фирми, работещи на открито, на съоръжения като плувни басейни, вътрешни дворове, амфитеатри, паркове или детски площадки. Разбира се, благодарение на технологията за непрекъснат роуминг, устройствата на потребителите винаги ще бъдат свързани към мрежата, дори когато са в движение, защото автоматично ще се свържат с най-близката точка за достъп, без да прекъсват връзката.

Вторият нов продукт в гамата Omada, който TP-Link пуска на българския пазар, е EAP650-Wall, монтирана на стена точка за достъп, която предлага Wi-Fi 6 връзка във всяка стая,. Това я прави идеално устройство за бизнеси като хотели, общежития, жилищни квартали или други видове места за живеене.

tp-link wi-fi 6

В допълнение към кумулативните скорости от 2976 Mbps – 574 Mbps в обхвата 2,4 GHz и 2402 Mbps в обхвата 5 GHz – EAP650-Wall предлага и максимална производителност за множество устройства едновременно, благодарение на технологиите OFDMA и MU-MIMO, както и Gigabit PoE порт, който позволява кабелно свързване на оборудване.

Разбира се, устройствата EAP650-Wall могат да бъдат интегрирани в платформата Omada SDN за облачен достъп и отдалечено управление, а многобройните безжични технологии за сигурност, като стандарта WPA3, в допълнение към множеството опции за удостоверяване правят мрежата много защитена за всички потребители.

Не на последно място, TP-Link EAP613 AX1800 е компактна, монтирана на тавана конструкция на точка за достъп, която осигурява изключителна производителност чрез стандарта Wi-Fi 6, с общи скорости от 1775 Mbps – 574 Mbps по 2,4 GHz лента и 1201 Mbps по 5 GHz лента. За фирми, изискващи разширено покритие, EAP613 AX1800 се възползва от Omada Mesh, което позволява безжична връзка между точки за достъп и разширители на обхват, а цялата мрежа може да се управлява локално или чрез облака чрез приложението Omada.

„Искаме да разширим продуктовата гама на Omada, за да достигнем до възможно най-много видове бизнеси, които се нуждаят от стабилни, висококачествени връзки и повишена сигурност. Най-новите продукти от серия Omada по стандарт Wi-Fi 6 помагат на компаниите да изведат бизнеса си на следващото ниво“ каза Анна Чакърова, Ръководител продажби за TP-Link България.

Предимства на гамата TP-Link Omada

От фирми, изискващи мрежи с до 100 свързани устройства, до фирми, нуждаещи се от сложни връзки със стотици терминали, работещи едновременно, гамата TP-Link Omada предлага персонализирани решения за повишена ефективност и максимална сигурност.

Производителността, предлагана от гамата Omada SDN, се основава на множество функции и технологии, които осигуряват мрежова конфигурация с най-високо качество, според нуждите на всеки бизнес.

TP-Link предоставя на партньорите инструмент за тестване на решението Omada SDN: емулатора Omada SDN.

Професионален конфигуратор на TP-Link Omada за персонализирани решения: https://www.tp-link.com/bg/smb/select-product/pro/scene   

Повече за решението Omada SDN: https://www.tp-link.com/bg/omada-sdn/  

Научете повече за Omada Wi-Fi 6: https://www.tp-link.com/bg/omada-wifi6/  

Оборудване, съвместимо с Omada SDN: https://www.tp-link.com/bg/business-networking/all-omada/  

Реализирани проекти: https://www.tp-link.com/bg/business-networking/case-study/  

Бизнес общност на TP-Link: https://community.tp-link.com/en/business