Ивелина Николова пое управлението на Schneider Electric у нас

Schneider Electric

Ивелина Николова е новият генерален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Северна Македония и Косово. Назначението идва, след като в края на миналата година Радослав Кошков – досегашният генерален мениджър на компанията у нас – прие позицията вицепрезидент „Сервизен бизнес” за Югоизточна Европа.

Ивелина Николова има над 20 години опит в технологични компании. През последните 15 години тя управлява и развива глобални екипи в сферата на технологични и сервизни услуги.

Присъединяването на Ивелина към екипа на компанията в България, както и кариерната стъпка на Радослав Кошков на зонално ниво свидетелстват за зрелостта на българските специалисти и мениджъри и значимостта им за региона.

Ивелина Николова е поредният български лидер и първата жена начело на операциите на Schneider у нас. След години на френско управление „умната фабрика” на компанията в Пловдив също вече устойчиво се управлява от местни мениджъри, с което ръководството на Групата Schneider потвърждава приоритета си за овластяване на местните структури навсякъде по света.

„Присъединяването ми към Schneider e значима стъпка за мен, събираща в едно всички компоненти на предшестващия ми опит. Досега съм работила в прогресивно развиваща се, иновативна и предизвикателна среда и именно духът на иновация, толерантност и високите стандарти спрямо воденето на отговорен бизнес е онова, което ме привлече в компанията”, сподели Николова.

Тя е магистър по „Управление на веригата за доставки“ от Университета за национално и световно стопанство в София с последваща специализация по „Стратегическо управление“ в бизнес училището към Колумбийския университет в Ню Йорк, САЩ. Освен това е сертифициран коуч с интереси в сферата на професионалните консултации, бизнес услуги и иновации.