Кингли стартира производство на облекла от екологични материи

Кингли

„Кингли“ ЕООД, член на Българската асоциация за текстил, облекло и кожи (БАТОК), пуска в производство облекла от екологични материи от 15 февруари 2023. След успеха на своите памучни чорапи, сертифицирани по Глобалния стандарт за органичен текстил (GOTS), компанията пуска на пазара облекла от щадящи околната среда материи.

GOTS-сертифициран памук

От фирмата започват производството на тениски, бельо, суитшърти и много други продукти, ориентирани основно към промоционалната индустрия. Материите са произведени от памук от проверени доставчици в Европа, GOTS-сертифициран памук и рециклиран полиестер в съответствие с Глобалния стандарт за рециклиране (GRS).

„Осъзнаваме, че сме на кръстопът, тъй като текстилната индустрия е един от най-големите замърсители на околната среда. Затова с моя екип се посветихме на каузата да създаваме устойчиви облекла, щадящи околната среда“, коментира Робърт Армър, главен изпълнителен директор на фирмата.

Компанията е един от водещите производители на текстилни изделия за промоционалната индустрия и 1 от общо 52 сертифицирани производители на GOTS-сертифицирани чорапи в света. Неотдавна „Кингли“ бяха отличени с 1-ва награда в категорията „Екология“ на годишните награди за Социално отговорен стратегически мениджмънт 2022, организирани от Министерството на труда и социалната политика в България. Техните продукти са отличени с множество международни награди за устойчиво производство.