Ще стане ли индустриален парк бившето военно летище Узунджово ?

Летище Узунджово

Теренът е подходящ заради изключително добрата си локация и транспортна свързаност.

Бившето военно летище Узунджово е разположено в близост до българо-турската и българо-гръцката граница (на около 80 км), само на 5 км от магистрала Марица, в близост до пристанищата Бургас и Александруполис.


„Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ) и Област Хасково водят преговори за нов общ проект за индустриален парк, писа logistika.bg. На среща между Антоанета Барес, изпълнителен директор на дружеството, инж. Минко Ангелов, областен управител на Хасково, и Мартин Узунов, зам. областен управител, са обсъдени възможностите за съвместно партньорство.

През територията на областта преминават два ключови трансконтинентални коридора. Първият свързва Западна и Централна Европа с Истанбул и Азия, а вторият – Северна Европа със Средиземноморието. Тези характеристики на терена са част от предпоставките за превръщането му в перспективен индустриален парк, твърдят от НКЗИ.

Бившето военно летище крие в себе си огромен потенциал за цялата област, коментираха на огледа Барес и Ангелов, който е в отпуск, но неговата ангажираност към проекта за разкриването на карго летище и изграждането на индустриална зона край Узунджово продължава. То е в близост до българо-турската и българо-гръцката граница (на около 80 км) и само на 5 км от магистрала „Марица“, което го поставя на добро стратегическо място и създава благоприятни условия за развитие на област Хасково.

Бъдещатa инвестиция в карго летище и индустриална зона в Узунджово може да има изключително значение за целия регион, тъй като е на по-малко от 2 ч. разстояние от пристанища в Бургас и Александруполис.

В близост е до жп гарата в областния град и жп гарата в Димитровград. Изграждането на карго летище и индустриална зона би изиграло ключова роля за разширяване възможностите на бизнеса като бъдат привлечени чуждестранни и български компании за създаване на предприятия и фабрики, както и разкриването на нови работни места. Хасково и Димитровград разполагат с богат потенциал от човешки ресурс, посочва БНР.


Прочетете още >>> ADVANTAGE AUSTRIA представи резултатите от ежегодното
проучване за инвестиционния климат в България