TP-Link с три нови Wi-Fi 6 устройства в гамата Omada

TP-Link, световен лидер в предоставянето на мрежово оборудване за индивидуални потребители и бизнеса, обявява пускането на три нови устройства от гамата на Omada, съвместими със стандарта Wi-Fi 6: Omada EAP610-Outdoor, Omada EAP670 AX5400 и Omada EAP650 AX3000.

 

 

„Новите точки за достъп с технологията Wi-Fi 6 допълват нашата гама, посветена на корпоративния сектор, TP-Link Omada SDN. Това оборудване съчетава най-новите подобрения в дизайна и техническите характеристики и е насочено към широк кръг от потенциални бенефициенти на Wi-Fi 6 технологията поради нейната достъпност.

EAP610-Outdoor е първото Wi-Fi 6 устройство за открити пространства, пуснато от TP-Link, което има всички елементи, които биха могли да повлияят на работата на устройствата в реални работни условия, като съзнаваме, че това е чувствителна точка, когато става въпрос за бизнес сектора. Чрез вниманието, което отделяме на процеса на проектиране и производство, както и на централизираната система за управление и софтуерни разработки, ние сме в състояние да предложим надеждно и високопроизводително оборудване, за което даваме 5 години гаранция. Освен това имаме специализиран местен екип, благодарение на който можем да предложим търговска поддръжка, безплатни технически съвети преди и след продажбата и др.

Цялото оборудване на TP-Link се възползва от качеството, специфично за марка номер 1 в света в WLAN сегмента. В допълнение , партньорите, които искат да изпробват бизнес решенията, предлагани от TP-Link, имат възможността да се свържат с нас и да заявят демо оборудване за тестове“

 каза Анна Чакърова, ръководител продажби в TP-Link България.

Нови високопроизводителни точки за достъп за фирми, които искат да се възползват от силата на Wi-Fi 6

TP-Link Omada EAP610-Outdoor AX1800 е първата точка за достъп на Omada с Wi-Fi 6 за открити пространства, пусната от производителя, която допълва гамата от централно управлявано оборудване на Enterprise TP-Link, Omada SDN. Има 1,8 Gbps възможности за безжична свързаност и оптимизиран дизайн със стандарт IP67. Omada EAP610-Outdoor интегрира най-модерните технологии, специфични за решението Omada SDN TP-Link, като Mesh и безпроблемен роуминг, за да предостави на бенефициентите мащабируема и стабилна мрежа, както и Wi-Fi производителност на открито.

Wi-Fi скорости до 1,8 Gbps чрез Wi-Fi 6 представляват 52% увеличение в сравнение с други подобни съвместими с Wi-Fi 5 точки за достъп, което прави Omada EAP610-Outdoor страхотно устройство за всички, които се нуждаят от силна и стабилна връзка навън, дори и при екстремни метеорологични условия, благодарение на сертифицирания корпус IP67, 6KV защита от мълнии и 15KV ESD защита.

Покритието на сигнала е обширно, идеално за открити зони като паркове, градини, плувни басейни, тераси, търговски площи на открито, паркинги, места за отдих, експлоатационни и индустриални зони на открито, сценарии за интелигентен град и сценарии с висока плътност (фестивали, спортни събития на открито, стадиони, панаири и др.), особено благодарение на технологията Omada Mesh, която позволява безжична връзка между няколко точки за достъп за още по-голяма зона на покритие и по-гъвкава инсталация.

Надеждността и мащабируемостта на решението Omada TP-Link позволява интелигентно, ефективно и бързо надграждане, разширяване и наблюдение на мрежата, реална помощ за доставчиците на услуги и мрежовите администратори.

Най-важните характеристики на точката за достъп на открито Omada EAP610:

 • Wi-Fi скорост 6*: двулентова скорост до 1,8 Gbps;
 • Корпус със сертификат IP67: устойчивост на прах, удари, вибрации и влага, мълниезащита, издържа на най-суровите условия на околната среда и позволява монтаж в сурови и влажни среди (гори, езера, море, делта и др);
 • Иновативен дизайн: професионални антени с оптимизиран дизайн и IP67 корпус за външен монтаж и работа при екстремни метеорологични условия;
 • Omada Mesh технология: безжична свързаност между точките за достъп за разширена зона на покритие и по-гъвкава инсталация *** – Wi-Fi сигналът лесно се разширява до по-отдалечени зони и където няма възможност за инсталиране на кабелни мрежи;
 • Безпроблемен роуминг: оборудването осигурява непрекъснат роуминг при преместване на терминал от едната страна на местоположението в другата, като автоматично променя точката на свързване на клиентските терминали към друга точка за достъп, която осигурява оптимален сигнал***;
 • Разширени функции: Beamforming, Band Steering, Airtime Fairness, OFDMA и MU-MIMO;
 • Централизирано управление чрез облак: интеграция в платформата Omada SDN за 100% облачен достъп и отдалечено администриране, идеално за мрежови администратори и доставчици на услуги;
 • Множество PoE опции за гъвкава инсталация: Gigabit Ethernet порт с PoE + / Поддържа пасивен PoE;
 • WPA3 сигурност;
 • 5 години гаранция и местна поддръжка преди и след продажбата.

Omada EAP610-Outdoor  също е интегрирана в екосистемата Omada SDN, за лесно дистанционно управление чрез облак, с помощта на приложението TP-Link Omada.

Опциите за монтаж са гъвкави благодарение на комплектите за вътрешен и външен монтаж, а устройството се предлага с 5-годишна гаранция.

TP-Link анонсира и новата Omada EAP670 AX5400, точка за достъп, монтирана на тавана, която предлага Wi-Fi 6 скорости от 574 Mbps в обхвата 2,4 GHz и 4804 Mbps в обхвата 5 GHz за кумулативни скорости до 5378 Mbps. Ефективността на Wi-Fi 6 сигнала се дължи и на възможността за свързване на няколко терминала, чрез технологията Omada Mesh, която позволява безжична свързаност между точките за достъп за по-голямо покритие.

В същото време 160 MHz каналът позволява да се предават данни два пъти по-бързо от един поток HE160 честотна лента, а администрирането може да се извършва централно, чрез облака, като устройството е интегрирано в екосистемата Omada SDN, което позволява администрирането на цялата мрежа чрез уеб интерфейса или чрез приложението Omada. Монтажът също е лесен с Omada Mesh, с лесно свързване и по-малко кабели.

Накрая, но не на последно място, TP-Link Omada EAP650 AX3000 е нова монтирана на тавана точка за достъп Wi-Fi 6, но с ултра тънък и компактен дизайн, който я прави лесна за интегриране във всяко модерно пространство, в което е позиционирана. Той предлага Wi-Fi 6 скорости от 574 Mbps в обхвата 2,4 GHz и 2402 Mbps в обхвата 5 GHz за кумулативна производителност до 2976 Mbps.

Както при EAP610-Outdoor и EAP670 AX5400, управлението на мрежата може да се извършва изцяло локално или чрез облака чрез уеб интерфейса или приложението Omada, видео стрийминг или гласови повиквания остават гладки и стабилни, докато терминалите се движат през местоположението, а Omada Mesh позволява безжична свързаност между точките за достъп за по-голяма площ на покритие.

Предимство на EAP650 AX3000 е мощността на PoE+ и възможността за използване на DC захранване (включен адаптер) за по-голяма гъвкавост по време на монтажа. По този начин това е отлично устройство за бизнеса в сектора на HoReCa, образованието, търговията на дребно, офисите или други бизнеси, които включват висока плътност в мрежата.

Новите точки за достъп на Omada EAP610-Outdoor, EAP670 AX5400 и EAP650 AX3000 се дистрибутират от Ланком България и Виртуална Зона, и предлагат на пазара от  оторизираните дилъри и системни интегратори за марката: Къде да купя | TP-Link.

Основните предимства на гамата TP-Link Omada

От бизнеси, които изискват мрежи с до 100 свързани устройства, до бизнеси, които се нуждаят от сложни връзки, със стотици терминали, работещи едновременно, гамата TP-Link Omada предлага персонализирани решения за повишена ефективност и максимална сигурност.

Производителността, предлагана от гамата Omada SDN, се основава на множество функции и технологии, които гарантират конфигурацията на топ мрежа, в зависимост от нуждите на всеки бизнес, от които споменаваме няколко:

 • Алгоритми, задвижвани от изкуствен интелект**), което гарантира най-висока безжична производителност чрез автоматично регулиране на настройките на предавателния канал и точките за зареждане за точки за достъп (AP) в същата мрежа. Те анализират потенциални проблеми с мрежата, предупреждават потребителите за тях и предоставят подходящи персонализирани решения.
 • Zero-Touch внедряване**– Внедряването на Zero-Touch** предлага възможност за конфигуриране на сложни отдалечени мрежи, които напълно отговарят на нуждите и желанията на бенефициентите.
 • Повишена надеждност на Wi-Fi в среда с висока плътност

TP-Link предоставя на партньорите инструмент за тестване на решението Omada SDN: Omada SDN емулатор.

Omada TP-Link Professional Configurator за персонализирани решения: https://www.tp-link.com/bg/smb/select-product/pro/scene

Повече за решението Omada SDN:https://www.tp-link.com/bg/omada-sdn/

Научете повече за Omada Wi-Fi 6:https://www.tp-link.com/bg/omada-wifi6/

Оборудване, съвместимо с решението Omada SDN:https://www.tp-link.com/bg/business-networking/all-omada/

Казуси: https://www.tp-link.com/bg/business-networking/case-study/

Бизнес общност на TP-Link: https://community.tp-link.com/en/business

Вашият коментар