Световните рекорди на Гинес признаха TETRIX за най-голямото състезание за бизнес изследвания

Рекорден брой участници регистрира за 2021г. университетското предизвикателство TETRIX. Това му донесе призванието за най-голямото състезание за бизнес изследвания от Световните рекорди на Гинес (GWR). Между април и октомври третото издание имаше над 154 000 участници от 84 страни, а 67 972 участници завършиха първата тестова фаза. Финалът се проведе в Бразилия, като събра 24 финалисти от 8 националности и създадоха разнообразна социална среда чрез множество етноси и култури.

Вдъхновение за младите таланти в дигиталните технологии

Конкурсът има за цел да вдъхнови младите таланти да научат повече за дигиталната търговия и да ги запознае с различните възможности за кариера в бранша. Предизвикателството се състоеше от 100 въпроса, разделени в 5 фази. Победител за 2021 г. е студентката Франсиска Авария от Чили. Тя спечели пътуване в пет континента с цел да посети големи технологични компании и да присъства на събития и семинари за технологиите и дигиталната трансформация. Над 64% от участниците бяха жени.  Нивия Вирголино от Бразилия зае второ място, а Никита Мачигани от Индия – трето.

TETRIX by VTEX

Преди четири години, когато стартирахме TETRIX като образователна програма за насърчаване на младите таланти да преследват дигитална кариера, не знаехме какво ни предстоеше да постигнем. Сега за нас е чест, че бяхме официално признати от Световните рекорди на Гинес за най-голямото състезание за бизнес изследвания в света. Знаем колко е важно да се насърчават тези таланти, тъй като дигиталният отрасъл може да внесе повече баланс в един небалансиран свят, както и развитие на общностите“, добавя Мариано Гомиде де Фариа, основател и съизпълнителен директор на VTEX.

Промотирано от VTEX, платформа за дигитална търговия за корпоративни брандове и търговци на дребно, и спонсорирано от ACCT, AWS, Ecomsur, Elo, FGV-EAESP и Vinneren, предизвикателството насърчава развитието на дигиталната екосистема чрез изграждане на ценна мрежа от таланти, готови за бъдещето. Тези компании също имат достъп до участниците, които се открояват най-много, за да ги поканят в екипите си в бъдеще.

Започна предварителната регистрация за състезанието през 2022 г. Всички желаещи от България също могат да се включат –  tetrixchallenge.com.

Вашият коментар