TP-Link анонсира на CES 2022 Whole Home Mesh и Smart Home Tapo продукти, гарантиращи най-бърза мрежова връзка с иновации в бъдещето на свързаността

TP-Link®, световен лидер в предоставянето на мрежово оборудване за индивидуални и бизнес потребители, представи по време на изложението CES 2022 нови продукти съвместими със стандарта Wi-Fi 6E – устройства от сериите Smart Home Tapo и  Whole Home Mesh. Устройствата дават възможността да бъде изживяно удоволствието от свързаността на бъдещето.

Сред повече от 66 продукта на TP-Link, изложени на CES 2022 е и рутерът Archer AXE200 Omni с Wi-Fi 6E, който извежда скоростта на Wi-Fi мрежите на следващо ниво. Участниците и посетителите в събитието се запознаха и със системата Deco XE200 Mesh, Wi -Fi съвместима, както и с рутерът Fi 6E, който гарантира надеждност и стабилни връзки в целия дом. TP-Link представи и функцията Smart Actions за серията Tapo, която предлага истински интелигентни IoT изживявания във всеки дом.

Невероятно бързите Wi-Fi мрежи стават реалност

TP-Link винаги се стреми да предложи на пазара продукти, оборудвани с най-новите Wi-Fi технологии, а рутерът AXE11000 Tri-Band WiFi 6E Archer AXE200 Omni е един от водещите продукти на CES 2022.
Устройството е 10Gbps Wi-Fi 6E и работи в обхвата 6GHz и също така се предлага с 10G порт за и 2.5G WAN / LAN порт за връзка с невероятно качество.

Archer AXE200 Omni е оборудван с подвижни антени, които се настройват автоматично или директно от рутера, както и чрез мобилното приложение. По този начин се осигурява по-добро потребителско изживяване при безжичното предаване на сигнал, в зависимост от позиционирането на устройството и трафика на данни от определена зона на дома.

На CES 2022 TP-Link демонстрира и първия в света Quad Band рутер, Archer AXE300  – работещ на 6 Ghz лента, която предлага Wi-Fi скорости до 16 Gbps. Рутерът е проектиран да осигури най-висока интернет скорост и най-добра производителност чрез четириядрения си процесор 2,0 GHz, 10G WAN / LAN и стандартен 10G порт. С множество налични ленти за намаляване на претоварването на Wi-Fi в мрежата, потребителите могат да имат специални 8K AR / VR честотни връзки, видеоигри и професионални настройки на NAS.
Както Archer AXE200 Omni, така и Archer AXE300 са оборудвани с TP-Link HomeShield за пълен контрол и подобрена сигурност на мрежата и свързаните устройства.

Най-доброто Whole Home Mesh изживяване с новите продукти Deco

TP-Link представи и водещата мрежова система Deco XE200, която се осигурява чрез Wi-Fi 6E ултрабърз безжичен интернет – до 11Gbps трибандов Wi-Fi с 1024-QAM и 160GHz канал. Мрежовата система разполага с 10Gbps порт, 4.8Gbps backhaul и 4.8Gbps единична лента, за да осигури най-добрата Wi-Fi мрежова производителност. Deco XE200 (2 pack) покрива до 600 квадратни метра и поддържа повече от 200 свързани устройства, а технологията Mesh AI гарантира, че всеки един от продуктите има най-добрата Wi-Fi връзка, независимо от това къде се намират потребителите в дома.

Идеално допълнение към екосистемата Whole Home Mesh е Deco X50 Outdoor. Устройството дава възможност покритието на мрежата да бъде разширено извън дома и да осигури отлично качество на сигнала и на двора. Deco X50 Outdoor може бързо и лесно да се монтира на стената или на тавана и разполага IP65 сертификат за устойчивост на прах и влага. Един кабел за устройството осигурява необходимата връзка за данни и електричество, което го прави идеален за работа на открито.

Още по-интелигентен дом с нови продукти от гамата на Tapo

Гамата Tapo на TP-Link е специално проектирана да предостави на потребителите интелигентна домашна IoT екосистема, която включва възможно най-много устройства на едно място за лесен и бърз контрол. Целта на тази екосистема е да улесни живота на потребителите и да осигури на потребителите максимално добро изживяване.

TP-Link представи функцията Tapo Smart Actions, която позволява на потребителите да персонализират модели и връзки между устройствата. Задействани от движение или чрез настройка в определено време, Tapo устройствата следват зададения модел, като по този начин елиминират необходимостта да бъдат управлявани поотделно.

Устройство с тази функционалност, представено от TP-Link на CES 2022, e Tapo C220 Wi-Fi панорамна/накланяща се камера за наблюдение. Изключително интелигентна камера, която може да уведомява потребителите на базата на алгоритми, които разбират движенията на хората, възприемат звука на плачещо дете или поведението на животните. В допълнение камерата осигурява аудио и светлинни сигнали, които се задействат при засичане на необичайни движения. Камерата може да заснеме панорамна гледка и най-важното – защитава поверителността на потребителите, чрез опцията за активиране затвора на камерата, което блокира зрителното поле.

Други продукти, съвместими с Wi-Fi 6 и Wi-Fi 6E, представени от TP-Link на CES 2022:

  • Deco Wi-Fi 6E AXE5400 трилентова Mesh система (Deco XE75) – предлага много добра производителност на достъпна цена
  • AXE5400 трилентов Wi-Fi рутер (Archer AXE75) – предоставя най-новия стандарт Wi-Fi 6E, до 5.4Gbps, и OneMesh, подходящ за дома
  • AXE5400 6E Wi-Fi трилентов разширител на обхвата (RE815X), AXE5400 Bluetooth 5.2 Wi-Fi 6E адаптер (Archer TXE75E) и AX1800 Wi-Fi 6 high-gain безжичен USB адаптер (Archer TX20UH).

Гамата Deco Mesh Wi-Fi също предлага вече цялостни решения
Наред с Deco XE200 mesh системата и Deco X50 Outdoor, TP-Link  представи:

  • Deco X50-POEелиминира необходимостта от използването на допълнителни източници на захранване. Има компактен дизайн, лесно се монтира и пасва идеално на тавана или стената.
  • Deco PX50 Powerline – оборудван с технология Powerline за бърза и стабилна Wi-Fi връзка, която преминава дори през най-дебелите стени. Идеално решение е за всеки дом.
    Други нови продукти в гамата  на TP-Link са Deco X50-5G, Deco X55 Plus с IoT хъб и Deco Voice X50 с вграден гласов асистент.Продуктите, представени от TP-Link на CES 2022, ще бъдат достъпни за закупуване през 2022 г. в магазините на оторизирани търговци.
    Повече подробности за всички нови устройства, както и подробна информация можете да намерите на: https://www.tp-link.com/us/exhibition/ces/

Вашият коментар