Онлайн обмяната на валута помага за безопасно планиране на празниците

Експерти споделят най-добрите начини за спестяване на пари при обмяна на валута ако планираме празниците в чужбина      

Тенденцията все повече хора да пътуват за зимните празници се увеличава през последните години. Обмяната на валута е сред първите неща, които трябва да направим, когато планираме почивка в чужбина. Коледните празници означават повече разходи, затова е важно да вземем под внимание от кого, къде, как и колко пари ще обмените, за да не сме на загуба. Експертите от водещата финансова институция Фактор И.Н. дават няколко съвета как да планираме правилно своята почивка, за да не загубим пари в един от най-натоварените и изпълнен с разходи сезон.

  1. Не губете пари при обмяна на валута

Когато пътуваме до друга държава с различна валута, често не знаем кое е най-доброто място да извършим тази операция. Никой не иска да плаща прекалено много за самата услуга. Внимателно проучете, кое обменно бюро ще изберете за своята смяна на валута, за да сте сигурни, че няма да изгубите пари.

  1. Ако в края на почивката имате останали пари, не харчете всичко просто така

Не харчете парите, които са ви останали в края на почивката, само защото мислите, че няма да струват нищо, когато се върнете във вашата държава. Във Фактор И.Н. например можете да обмените остатъка от обменените пари на същия курс, на който сте ги закупили.

  1. Избягвайте да обменяте валута в чужда държава

Обмяната на валута в чужда страна не е добра идея, поради две причини: липсва гаранция за качеството на услугата и курсовете могат да бъдат във ваш ущърб. Подгответе се предварително, за да не бъдете измамени.

  1. Изчислете каква сума ще ви бъде нужна

Ако не знаете колко пари ще ви бъдат нужни за съответната дестинация, може да посетите сайта Пътеводител., където ще откриете много полезни съвети! С неговата помощ и валутния калкулатор, ще добиете представа, каква сума приблизително ще ви е нужна за престой в хотел, храна, транспорт, туристически атракции и сувенири.

  1. Поръчайте своята валута онлайн за цялата страна на по-добри курсове и покриването, и категоричното спазване на всички законови изисквания.

Ако сте в режим почивка и нямате време да обменяте валута лично, то настанете се удобно, подгответе се за вашата ваканция и поръчайте своята валута онлайн от сайта на Фактор И.Н.

Сред най-предпочитаните дестинации за студените зимни месеци Канарските острови, Испания, Тайланд, Дубай, Кипър и Египет. Независимо обаче, какво ще изберем е важно да бъдем внимателни при обмяната на валута. Не само, защото и най-малката разлика в курсовете ще ни струва пари, но и защото сигурността и спокойствието ни ще бъдат гарантирани.

***

Фактор И.Н. е финансовата институция, която е представител на Money Gram Payment System Ltd за небанковите институции в България вече над 20 години.

Някои от услугите, които предлага Фактор И.Н., са обмяна на валута, застраховане, кредитиране, търговия с благородни метали и платежни услуги.

С богатото си портфолио от финансови услуги, както и с добре обучения персонал от финансови специалисти, ФАКТОР И.Н. АД ще Ви помогне да откриете правилното решение за развитието на Вашия бизнес.

Facebook

Instagram

LinkedIn

Вашият коментар