Sofia Airport Center – офиси вдъхновени от природата

Sofia Airport Center е един от най-мащабните офис проекти в София. Разположен на 120 декара в подножието на Витоша планина той се превръща в любимо място, където всеки би желал да работи. Внушителната обща наемна площ от 45 000 м2 включва модерни офиси и складови помещения от ново поколение. Реализираният проект отговаря на най-новите световни практики в областта на архитектурата и е първият бизнес комплекс в България, който притежава сертификат LEED Gold. Престижното признание е за използване на екологични строителни материали и енергоефективни технологии.

Този впечатляващ комплекс постига перфектна хармония между удивителна визия, модерен интериор и природна атмосфера. Особено ярък външен вид придава живописното езеро, обитавано от пъстроцветни японски шарани „Кои“, по-популярни в страната на изгряващото слънце като „живи бижута“.

Светли и просторни офиси

Първото, което виждате, когато влезете в бизнес комплекса е просторният и иновативен интериор. Фасадната система с алуминиеви профили е проектирана с мисъл и грижа за хората. За първи път в България се използва модулна стъклена фасада от готови панели от профил и стъкло Glaverbel на Rеynaers с размер 1.25 на 3.90 метра. Високите френски прозорци осигуряват достъп до постоянна дневна светлина, а правилното разположение на офисите подобрява условията на труд и създава по-приветлива атмосфера. Височината на офисите е 2,85 метра, което създава усещане за простор и свобода. Гъвкавото работно пространство, предоставя разнообразни възможности за разположения и разделения, така че да задоволят максимално нуждите на всеки наемател.

Интелигентни сградни инсталации

Модерната енергоспестяваща климатична и вентилационна система (HVAC) използва технологията VAV – variable air volume, която се контролира от автоматична система за управление на сградата (BMS). Тази система е изключително ефективна и позволява компютризирано управление и контрол на консумацията на енергия в цялата сграда. Освен това позволява за отопление или охлаждане да бъде използван сезонният топъл или студен въздух, което намалява разходите за експлоатация и въглеродните емисии.

Идеални подови настилки

Подовете са покрити с висококачествени мокетни плочи DESSO Essence, които са най-ефикасни за офис сгради. Този тип подови настилки са характерни с уникален дизайн и изключителна здравина.

Безопасност при пожар

Комплексът е изцяло защитен със стационарна пожарогасителна система, проектирана в съответствие с европейските стандарти за противопожарни инсталации EN 12 845.

Гараж + Паркинг

Общо 970 наземни и подземни паркоместа, прилежащи към съществуващите сгради,  обезпечават нуждите на всички наематели.

  • подземен паркинг за наематели – 257 места
  • външен паркинг за наематели – 461 места
  • паркинг за посетители – 32 места
  • паркинг логистична сграда – 220 места
  • съблекални с душове и паркоместа за велосипедисти

Уникално озеленяване

Модерната архитектура на комплекса е съчетана с богат ландшафт и озеленяване, като типа почва и растителност са специално подбрани. Парковата зона е оформена с цветни лехи и изобилие от зелена растителност. Просторните пешеходни пътеки на парка са специално оборудвани с пейки, удобно разположени в центъра на комплекса.

 Hi-Tech беседки

На територията на бизнес парка има две високотехнологични беседки в стил Hi-Tech. Те са ново поколение конструкции. с уникален и стилен вид, съчетаващ новаторски дух в близост до природата. И двете съоръжения са свързани с безплатен безжичен интернет. Отделно от това са звукоизолирани и защитени от външни влияния, което ги превръща в идеално място за работа. Остъклените модули осигуряват максимална слънчева светлина, а от външната беседка се разкрива внушителна гледка към централното езеро.

 Работното място като втори дом

„The Flex-R Lounge“ е първата стъпка към цялостното подобряване на общите части в сградата. Новото пространство е част от  концепцията Re:Share, мащабен проект, вдъхновен от идеята за комфорт и домашен уют на служителите и ще генерира общо 150 нови работни станции. „The Flex-R Lounge“ е насочен към компании, които се стремят да осигурят на своите служители гъвкави работни места, без да наемат допълнителни офис площи.

Ѕоfіа Аіrроrt Сеntеr е  чacт oт пopтфoлиoтo нa фoнд ІІ нa Rеvеtаѕ. Πo цeлия cвят инвecтициитe нa фoндa, ce cтpeмят дa ocигypявaт здpaвocлoвнa вътpeшнa cpeдa зa cвoитe нaeмaтeли, дa минимизиpaт пoтpeблeниeтo нa pecypcи и eмиcиитe нa пapниĸoви гaзoвe, дa нaмaлявaт  ĸoличecтвoтo oтпaдъци, ĸoитo нe ce peциĸлиpaт, и дa нaмaлявaт  oпepaтивнитe paзxoди.

Вашият коментар