Компаниите търсят все повече разнообразни офис решения за своите служители

 

Въпреки предизвикателния контекст, създаден от пандемията, и песимистичните очаквания по отношение на пазара на офиси под наем, София Еърпорт Център остава устойчив и не регистрира промени по отношение на съществуващите нива на заетост, като същевременно се поддържа високият процент работа от вкъщи от наемателите на комплекса. Компаниите продължават да прилагат хибридния модел на работа, който успешно съчетава работата от дома и офиса.

 Ето какво сподели Мария Тантилова, маркетинг и лизинг мениджър на комплекса, по темата за свободните офис пространства.

1. Кои са най-често търсените офиси от компаниите?

Едно от основните изисквания на компаниите при избор на офис е площите да са завършени и готови за лесно и бързо нанасяне. Важен елемент е помещенията да са добре осветени, като се предпочита естествена светлина. Наемателите държат сградите да са с модерен интериор, с ефективна вентилационна система, достатъчно места за паркиране и повече удобства като заведения, магазини, автомивки и други, улесняващи ежедневието на служителите им.

2. Как пандемията се отрази на наемите на офиси?

Противно на очакванията, пазарът на офис площи в София расте, а с него и конкуренцията в сектора. Ограниченията, наложени от пандемията с Covid 19, доведоха до трайни промени и при наемите на офиси.

София Еърпорт Център отговаря на кризата с гъвкави работни пространства и уникални удобства, както и с подобряване на общите площи, външната и вътрешната среда в комплекса.

„The Flex-R Lounge“ е първата стъпка от мащабното преустройство и подобрение на общите части в бизнес комплекса, а именно инициативата Re:Share. Мащабният проект е вдъхновен от идеята за комфорт и домашен уют, внесени в офисната среда на служителите и ще генерира общо 150 нови работни станции. Новото пространство  the Flex-R Lounge  е част от офис сграда А2, която е носител на Gold LEED Certificate.

3. Какво предлага Sofia Airport Center на новите наематели?

София Еърпорт Център има висока заетост – 98%, а свободните офис площи, които предлагаме, са от клас „А“ и „В“, с ефективни функционални етажни разпределения, които позволяват огромен набор от многофункционални конфигурации.

Наемателите – нови и настоящи, имат възможност всеки ден да се наслаждават на 5000 кв.м. богато озеленена паркова среда, пешеходни пътеки и нашето „бижу“ – езерото. Всички усилия, насочени към подобряване на пространството са в името на хората и тяхната здравословна и безопасна среда на работа.

От чисто търговска гледна точка се стремим да предлагаме изгодни условия за наем. Комплексът предлага гъвкави работни места, насочени към компании, които искат да изпробват разнообразни решения за своите служители, без да наемат допълнителни офис площи.

4. Какъв е профилът на наемателите в комплекса?

Наемателите на София Еърпорт Център са утвърдени местни и международни компании, лидери в своята област като информационни технологии, научноизследователска и развойна дейност, фармацевтични продукти, селскостопанско оборудване, хранително вкусова индустрия, индустрия за красота, дистрибуция, лека промишленост, логистика и други. Смело можем да заявим, че с нашите партньори успяхме да изградим общност от модерни и отговорни компании, успешно предлагащи на служителите си хармонична атмосфера на работа.

5. С какви свободни площи разполага София Еърпорт Център?

В момента можем да предложим помещения от най -висок клас „А“, с обща площ 2420 м2, които се намират в сграда А2. Двата офиса, разположени на приземния етаж, съответно от 327 кв.м и 212 кв.м, са много светли и могат да се комбинират в едно помещение. В офисната част на нашия логистичен център можем да предложим 1347 кв.м офиси от клас Б. В зависимост от изискванията на наемателите, можем да предложим разнообразни видове площи – между 180 кв.м. и 297 кв.м.

6. Какви са основните предимства на площи от клас „А“ и „Б“ в София Еърпорт Център?

София Еърпорт Център е един от най-големите офис проекти в София, разположен върху парцел от 120 000 кв.м и 45 000 кв.м. застроена площ. Моите колеги и аз успяхме да създадем и предлагаме напълно различна атмосфера от другите бизнес центрове, характеризираща се с уникална среда и общност. Ceres, нашият екип за управление на имоти в София Еърпорт Център, е напълно интегрирана компания на услуги за управление на недвижими имоти, която работи в България, Полша, Румъния и Чехия, като използва своя опит и най -добри практики, за да предложи на съществуващите и бъдещите наематели максимален комфорт при работа, така че всеки да се чувства в безопасност.

 

 

Вашият коментар