VTEX обявява приключването на процедурата за първично публично предлагане

НЮ ЙОРК, 2 август 2021 г. – VTEX (NYSE: VTEX), корпоративната платформа за дигитална търговия за водещи марки и търговци на едро и дребно, лидер в ускоряването на трансформацията на дигиталната търговия в Латинска Америка и разширяваща дейността си в световен мащаб, обяви, че на 23 юли 2021 г. е приключила процедурата по първоначално публично предлагане на 21 850 000 обикновени акции клас А, състоящо се от 16 726 702 обикновени акции клас А, предложени от VTEX (включително 2 850 000 обикновени акции клас А в резултат на упражняването на опцията на поемателите да упражнят „зелената обувка“), и 5 123 298 обикновени акции клас А, предложени от продаващите акционери на VTEX, в съответствие с ефективна регистрационна декларация по формуляр F-1, подадена в Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) при цена на публично предлагане от 19,00 USD за обикновена акция клас А. Акциите започнаха да се търгуват на Нюйоркската фондова борса на 21 юли 2021 г. под символа VTEX.

VTEX възнамерява да използва нетните постъпления от това предлагане за общи корпоративни цели, които могат да включват инвестиции в разработването на софтуер, продукти или технологии, инвестиции в международното разширяване на дейността си, финансиране на бъдещи опортюнистични сливания, придобивания или инвестиции в допълващи се бизнеси, както и поддържане на ликвидност.

Създадена от Жералдо Томаз (съизпълнителен директор) и Мариано Гомиде де Фариа (съизпълнителен директор), компанията е обявена от Международната корпорация за данни (International Data Corporation – IDC) за лидер в IDC MarketScape: Оценка на доставчиците на B2C платформи за дигитална търговия в целия свят за 2020 г. Компанията „разбива“ пазара на дигиталната търговия, като предлага цялостно, свързано и завършено решение за предприятията с местни възможности, включително електронна търговия, управление на поръчки (OMS) и маркетплейс.

Ерата на изолирания софтуер приключва и свързаният софтуер е във възход. VTEX е в епицентъра на тази революция, като помага на предприятията да осъществят трансформация на дигиталната търговия и да изградят преживявания за своите клиенти“, каза Жералдо Томаз, съизпълнителен директор на VTEX. „VTEX е гръбнакът на екосистемата за дигитална търговия с мрежа от предприятия, потребители, доставчици и партньори в Латинска Америка и сега разширява тази си визия в световен мащаб. Вярваме, че нашата уникална визия за свързана платформа ни прави водещ избор за бизнесите, които искат да се трансформират и да станат дигитални.“

Мариано Гомиде де Фариа, съизпълнителен директор на VTEX, добави: „VTEX води Латинска Америка по пътя ѝ на световен еталон за корпоративна дигитална търговия. Нашето публично търгуване е само още една стъпка в нашето пътуване, тъй като продължаваме да разширяваме глобалния си отпечатък и това представлява огромно постижение за региона на Латинска Америка. С публичното ни търгуване, се надяваме да вдъхновим предприемачите от развиващите се пазари да продължат да вдигат летвата в световната софтуерна индустрия.

През последното десетилетие, разходите за електронна търговия са нараснали до 3,0 трилиона щатски долара и се очаква да се удвоят до 6,0 трилиона щатски долара през следващите пет години, според Insider Intelligence. Латинска Америка е най-бързо развиващият се регион в областта на дигиталната търговия в света през 2020 г., с приблизително 37% ръст на годишна база, при само 6,2% пробив, което представлява голям и неоползотворен пазар. VTEX, която оперира в 32 държави, е предпочитан доставчик за множество компании от класацията Fortune 500 в Латинска Америка, а сега се превръща в глобален доставчик на дигитална търговия за корпоративни марки, сред които Whirlpool, AB InBev и Motorola. VTEX свързва сложна мрежа от предприятия, потребители, доставчици и партньори за изпълнение и предлага решение за предприятията с всеобхватни готови възможности, които осигуряват безпрецедентно време за достигане до приходите, предложения за персонализиране, които позволяват на бизнесите да създават лесно уникални клиентски преживявания.

Настоящото съобщение за пресата не представлява предложение за продажба или искане на оферта за закупуване на тези ценни книжа, нито има за цел продажба на тези ценни книжа, в която и да е държава или юрисдикция, в която такова предлагане, искане или продажба би било незаконно преди регистрацията или квалификацията, съгласно законите за ценните книжа на всяка такава държава или юрисдикция.

***

За VTEX

VTEX (NYSE: VTEX) предоставя платформа за дигитална търговия като услуга за корпоративни брандове и търговци на едро и дребно. Нашата платформа позволява на клиентите ни да следват своята търговска стратегия, включително изграждане на онлайн магазини, интегриране и управление на поръчки по различни канали, както и създаване на маркетплейс за продажба на продукти от трети страни доставчици. Компанията ни е учредена в Бразилия и ние сме лидер в ускоряването на трансформацията на дигиталната търговия в Латинска Америка и се разрастваме в световен мащаб. Нашата платформа е създадена според стандартите и функционалността на ниво ентърпрайз. Доверяват ни се повече от 2000 клиенти с над 2500 активни онлайн магазини в 32 държави, за да се свържат със своите потребители по разумен начин.

 

Вашият коментар