Летен режим на работа в офиса: Как да подобрим продуктивността?

Летните месеци подлагат на изпитание мотивацията за работа и на най-целеустремените служители. Горещото време и отпуските не помагат много за по-доброто организиране на работата, а и ковид ограниченията още възпрепятстват масовото връщане в офиса. Как се поддържа работен ритъм във време за ваканция? Ние мислим, че с някои малки промени могат да се получат значителни подобрения:

Сладолед за всички

Стандартните кафе и вода за офиса могат да бъдат допълнени с достатъчно количество сладолед, което да разведри и подобри настроението в офиса. Едно сладоледено парти в офиса определено би повдигнало общото настроение и би намалило градуса на лятното слънце.  В Sofia Airport Center (https://sac.bg) служителите и наемателите имат на разположение ресторант, известен с неповторимият си италиански сладолед. „На човек му е достатъчно да изяде една фунийка край езерото и да се почувства като на истинска ваканция”, споделят от мениджмънта на комплекса.

Повече срещи, повече креативна работа

Лятото е време за шумни компании, за весели мигове и за нови идеи. Използвайте тази енергия като посветите летните месеци на креативни срещи между екипите на чист въздух и стратегическо планиране на идващите активни месеци. Модерните офиси вече направиха необходимите промени, за да предоставят на наемателите си повече пространства за срещи и неформално общуване, които да дават удобството на дома, без да се лишаваме от предимствата на офиса (всички да са на едно място по едно и също време, да се виждат на живо и да има бърз интернет).

Гъвкаво работно време

Ковид помогна да оценим предимствата на гъвкавото работно време – да работим тогава, когато се чувстваме най-активни, а не в часовете, определени от трудовия договор. COVID-19 helped us appreciate the benefits of flexible working hours – working when we feel most active, not during the hours specified in the employment contract. Всички професии, които позволяват такава гъвкавост, вече са усетили ползите от това да използват уменията на служителите си в оптималното за тях време.

А защо да не приложим гъвкавото работно време и през летните месеци?

В модерните офис сгради тези възможности се подкрепят и от т.нар hot desking – гъвкава система за разпределяне на работните места, при която всеки служител заема онова работно място, което отговаря на настоящите му нужди – уединено място за концентрирана работа или в по-оживена зона, ако има нужда от обмяна на идеи.

Фермерски базари

Няма нищо по-хубаво от истинска храна, произведена от български фермерски производители. Във времена като сегашните, хората все повече се стремят към здравословен и натурален начин на хранене. В SAC съществува традиция за организиране на фермерски базари с присъствие на регионални производители на храна, напитки, печива и пчелни продукти. Базарите се организират за всички наематели в сградата, като вече са се превърнали в толкова популярно събитие, че привличат посетители и от околните офис сгради.

Лятото има всички качества да се превърне в активен сезон, стига да подходим креативно към него.

Вашият коментар