TP-Link e номер едно в света в доставките на Wi-Fi продукти за десета поредна година

София, 8 юли – TP-Link, световен лидер в производството и доставките на мрежово оборудване за индивидуални потребители и бизнес среди, запазва за десета поредна година позицията си на най-популярен производител на Wi-Fi устройства в глобален план, сочат данните на IDC за четвъртото тримесечие на 2020 г.

От септември до декември 2020 г. TP-Link е доставила 18 милиона продукти за безжични локални мрежи (WLAN), с глобален пазарен дял от 17,8% и 1,2 милиарда потребители в световен мащаб. През последното десетилетие компанията остава постоянен лидер в предлагането на продукти за безжични локални мрежи за малкия и домашния офис (SOHO). Също така TP-Link отбелязва впечатляващ ръст в сегмента на бизнес решенията за безжични локални мрежи, особено на пазарите в Европа и Югоизточна Азия. Всички тези устройства се възползват от най-високото качество на TP-Link и технологии като Wi-Fi 6, Wi-Fi 6E, SDN и много други.

Укрепването на позицията ни на световен лидер в областта на мрежите и призванието за десетата поредна година, в която TP-Link получи тази титла със сигурност е най-подходящият момент да благодарим на всички наши партньори, сътрудници, клиенти и потребители, благодарение на които това е възможно. Заедно с нашите експерти те ни помогнаха да изградим цяла екосистема от професионалисти, за които качеството и непрекъснатите иновации са основни ценности. В бъдеще искаме да продължим да предлагаме на всички потребители достъп до високопроизводителни устройства и качествени връзки, съобразени с най-новите световни стандарти

Анна Чакърова, ръководител продажби на TP-Link България.

Благодарение на еволюцията на технологиите, която ще позволи изследването на още по-високи честотни ленти и ще сведе до минимум латентността, ще станем свидетели на размиване на границите между кабелните и безжичните връзки и ще можем да прехвърляме огромен обем данни само за секунда. По този начин през следващите десет години, TP-Link цели да продължи мисията си за постоянно въвеждане на иновации в областта на мрежите и за прилагане на най-новите стандарти, които ще бележат бъдещето на технологиите.

Wi-Fi 7

През последните десет години станахме свидетели на забележително развитие по отношение на връзката, което преобрази онлайн средата, като направи прехода към мобилни устройства с постоянна връзка. През 2021 г., новата 6GHz лента определя стандарта Wi-Fi 6E, а светът вече се подготвя за това, което ще донесе Wi-Fi 7: много по-добри скорости, канали до 320 MHz и 4K QAM (с увеличение от 240%, което приближава Wi-Fi на 30 Gbps до реалността). Също така Wi-Fi 7 ще направи възможно въвеждането в домовете ни и на технологията 16 x 16 CMU-MIMO (Coordinated Multi-User, Multiple-Input-Multiple-Output), която ще позволи едновременното предаване на данни без никакво закъснение и ще подобри мрежовата ефективност.

Мултигигабитови портове

TP-Link има за цел да подкрепи нуждата на потребителите през следващите десет години да внедряват многогигабитови портове, включително на потребителския пазар. За партита в локална мрежа, стрийминг на живо или работа от вкъщи свръхбързите мултигигабитови портове ще определят ефективността на домашната ви мрежа.

Интелигентни домове без неудобни кабели

След като бъде налична 30 Gbps Wi-Fi 7 връзка, тя ще промени начина, по който се свързваме с оборудването в домовете си. По този начин с помощта на обикновен QR код ще можем да свързваме всички устройства, необходими за постигане на перфектната конфигурация за игри или домашно забавление, без да е необходимо да свързваме устройствата с неудобни кабели.

Еволюцията на технологията 6G

Много е вероятно през следващите десет години технологията 5G да бъде широко приета и обществото вече ще се сблъска с предизвикателствата на стандарта 6G. Изследванията в тази област вече са започнали, а някои държави дори пуснаха експериментално оборудване за тестване на 6G.

За тази технология експертите казват, че ще поддържа много по-сложни приложения от тези, които използваме сега – включително „Виртуална реалност“ (VR), „Разширена реалност“ (AR), мигновена комуникация и „Интернет на нещата“ (IoT). Много от интелигентните устройства на TP-Link ще поддържат технологията 6G и ще могат да се използват в сложни мрежи със стотици, може би дори хиляди свързани устройства.

За TP-Link

Основана през 1996 г., компанията TP-Link е световен доставчик на надеждни мрежови устройства и аксесоари, които се използват във всички аспекти на ежедневния живот. Фирмата многократно е класирана от анализаторската компания IDC като лидер на WLAN пазара с дистрибуция в повече от 170 страни и стотици милиони клиенти по целия свят. С богато портфолио от стабилни, работещи и достъпни продукти в областта на мрежовото оборудване и доказан опит, компанията продължава да разработва устройства, адаптирани към свързания начин на живот, които да отговарят на изискванията на бъдещето.

* Според IDC Worldwide Quarterly WLAN Tracker Report, Q4 2020, въз основа на броя продадени единици.

За повече информация относно TP-Link, посетете https://www.tp-link.com/bg/ или ни последвайте във:

Вашият коментар