European Digital Commerce споделя работещи практики за онлайн търговците в България

„Електронната търговия изживя огромен ръст, и той се ускорява, от развитието на поддържащата инфраструктура“ – споделя Георги Малчев, лектор и модератор в събитието

На 17-ти юни за първи път в България ще се проведе едно от най-важните събития за електронна търговия в Източна Европа. Организатор на European Digital Commerce е компанията VTEX, платформа, с която може да създадете свое изцяло интегрирано решение за търговия, маркетплейс и OMS.

Сред лекторите на 17-ти юни ще бъдат професионалисти в различни сфери на електронната търговия.

Те ще споделят реални случаи от своята практика за това как са преодолели предизвикателствата, които постави пандемията. Лекторите във вторият панел ще разгледат в детайли екосистемата на електронната търговия в България. Сред тях са Владимир Докузанов (Extensa), Филип Мутафис (PaySera), Светлозар Димитров (EuShipments), Георги Малчев (Xplora) и Никола Минков (SERPACT), Христо Радичев (Медиапост).

„Електронната търговия изживя огромен ръст, и той се ускорява, от развитието на поддържащата инфраструктура – куриери, фулфилмънт центрове, маркетплейсове, т.е. онлайн място, на което много търговци предлагат своите продукти. – споделя Георги Малчев – Ако преди време, включително по данни на НСИ, малко хора поръчваха от онлайн магазини в чужбина – в момента много хора вече знаят как да поръчат, как да получат стоката, а има и много онлайн магазини, които са така настроени за България, че много потребители даже не разбират, че това е онлайн магазин от Германия или Полша.

Не трябва да забравяме и електронната търговия с услуги, които също получиха огромно развитие.“

Според него тенденцията в e-commerce сектора у нас е на значителен ръст.  Все повече хора свикнаха да пазаруват онлайн. Пандемията помогна появата на повече стоки и услуги за онлайн покупка. Ясно се забелязва и катализаторът за онлайн търговията – потребителите могат лесно да намерят и изберат каквото им трябва на база на алгоритмите в интернет и на развитието на самите онлайн платформи.

„European Digital Commerce се очертава да бъде една от най-добрите конференции за търговия, на която някога съм участвал, тъй като всички участници имат възможност да обменят контакти и разговарят помежду си от уюта на собствения си дом или офис.  коментира Кирил Динов, мениджър за развитието на VTEX в Централна и Източна Европа. – Също така, лекторите и темите, които ще бъдат обсъдени на конференцията са абсолютно първокласни, предоставяйки чудесна информацията за цялата индустрия на електронната търговия. Всички участници ще имат възможност да задават въпроси на лекторите, както и да получат допълнителни знания от едни от най-успешните представители на бизнеси в региона.“.

Участието в събитието е напълно безплатно, необходима е само предварителна регистрация. 

European Digital Commerce стартира в Букурещ, Румъния през 2018 г., а сред лекторите бяха представители на eMAG, Google, Fashion Days, PayU, elefant, Vivre, както и на големи търговски центрове, куриери, софтуерни решения и компании за изпълнение. От 2020 г. конференцията се провежда в хибриден или изцяло онлайн формат, а домакини са Румъния, Полша, Чехия и България.

Facebook/VTEX България

Вижте програмата и се регистрирайте >>>

Вашият коментар