Страстните геймъри вече имат нов съюзник – рутер съвместим със стандарта Wi-Fi 6

София, 3 юни – TP-Link, световен лидер в доставките на мрежово оборудване за индивидуалните потребители и бизнеса, представи на българския пазар нов високопроизводителен рутер Wi-Fi 6  за гейминг – модела Archer GX90.

Archer GX90 съчетава върхова производителност със специалните функции, които са от съществено значение за истинския геймър, за да осигури най-доброто изживяване, включително за състезателни игри, където частица от секундата може да означава разликата между победа и поражение.

„В света на игрите най-съвременните технологии са основно условие за победа. Имайки предвид това, искахме да доставим на българския пазар нов високопроизводителен рутер, съвместим със стандарта Wi-Fi 6, който има всички качества да се превърне в идеалния съюзник на геймърите. Устройството използва технологии, специално проектирани за най-добра мрежова производителност в състезателни игри, то предлага усъвършенствани функции в смел дизайн и не на последно място отлично съотношение цена-качество“, каза Анна Чакърова, мениджър бизнес развитие в TP-Link България.

Archer GX90 разчита на мощен 1,5 GHz четириядрен процесор, а WAN / LAN портът на 2,5 Gbps и двата USB порта предлагат гъвкава свързаност на домашната мрежа за незабравимо гейминг изживяване.

Archer GX90 работи с 3 различни честотни ленти и тяхната комбинирана скорост достига до 6579 Mbps. Напълно оборудваната гейминг лента включва технологиите 4T4R и HE160 за максимални скорости на всички игрови платформи, като предотвратява смущенията с другите видове устройства.

Освен това, поради разширения капацитет за едновременно предаване на 8 потока, каналът от 160 MHz (най-голямата ширина на канала в един поток, реализиран досега), а също и със своя стабилен и силен сигнал, Archer GX90 осигурява функционирането на игрите на най-високо ниво, за да предложи реално състезателно предимство.

 

Множество свързани устройства с минимална латентност

Повече свързани устройства означават повече забавления без въздействие върху производителността. Революционната OFDMA технология подобрява средната производителност 4 пъти и минимизира латентността, независимо от броя на устройствата, свързани към мрежата. Технологията MU-MIMO също допринася за намаляване на времето за изчакване, благодарение на 4х4 връзки, докато разширеното покритие се подобрява благодарение на технологията Beamforming.

Archer GX90   също така разполага с Gaming Band, лента, определена за възпроизвеждане и стрийминг на Netflix в 4K резолюция, така че цялото семейство да се наслади на най-доброто онлайн изживяване. Освен това DFS автоматично разширява наличния канал, навлиза в свободна честотна лента и подобрява гейминг изживяването дори в натоварена среда за сърфиране. Също така благодарение на технологията OneMesh™ потребителите могат да се наслаждават на непрекъснат Wi-Fi с едно име на Wi-Fi мрежата, без да заменят съществуващи устройства и без да се налага да купуват изцяло нова Wi-Fi екосистема.

 

Една стъпка пред опонентите, чрез специални функции

Archer GX90 Wi-Fi 6 рутерът е специално разработен за нуждите на геймърите и стриймърите, за които всеки момент от играта е от жизненоважно значение. Затова той се предлага със специални функции за оптимизиране на преживяването и за да имат ентусиастите постоянен достъп до съответните данни, които могат да им помогнат да подобрят производителността на мрежата.

Благодарение на функцията Game Accelerator, Archer GX90 автоматично открива и оптимизира потоците от данни, за да осигури непрекъсната игра и скорост на мрежата за запалените геймъри. Grand Theft Auto, League of Legends, Call of Duty или Battlefield, това е само част от заглавията, които могат да се възползват от тази специална функция.

В играта обаче не само скоростта на реакция има значение. За професионалните геймъри анализът на режима на игра и начинът, по който мрежата се държи по време на интензивни състезателни сесии, е много важен. За целта функцията Game Statistics им показва в реално време нивото на латентност, продължителността на играта и степента на използване на системата чрез панел с подобрен интерфейс. Game Protector също така поддържа системите и акаунтите на потребителите в безопасност. Този подобрен модел осигурява решение за защита HomeCare™ и гарантира, че уебсайтовете могат да проверяват за заплахи, да предотвратяват прониквания и да изолират заразени устройства, като осигуряват цялостна антивирусна защита, която гарантира пълна сигурност по време на онлайн сесиите за игри.

Archer GX90 може да се конфигурира бързо и лесно чрез приложението TP-Link Tether. Само за няколко минути геймърите могат да се насладят на високопроизводителна мрежа, перфектният съюзник при всякакъв вид конкурентни сценарии.

Моделът Archer GX90 съвместим със стандарта Wi-Fi 6 може да бъде закупен онлайн и от магазините на големи търговци на препоръчителна крайна цена от 680,90 лв с включен ДДС.

Вижте демонстрация на Wi-Fi 6 гейминг рутера Archer GX90 на TP-Link ТУК

Разопаковане на Wi-Fi 6 гейминг рутера Archer GX90 на TP-Link.

Списък за съвместимост с „Game Accelerator”.

Поколението Wi-Fi 6.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *