Рекламен текстил от 100% биологичен памук и рециклирани материали

Българската компания СТАР-БГ бе отличена в категорията „Биоиндустрия, Зелен бизнес, Бютииндустрия“ в 11-тото издание на „Най-зелените компании в България“ организиран от b2bmedia.

Създадена през 2006 г. компанията е специализирана в търговия, директен внос и брандиране на рекламен текстил и рекламни материали. Клиентите на СТАР-БГ имат възможност да избират от различни марки и качество на текстилни изделия, както и сувенири за промоции, насърчаване на продажбите, тематични подаръци, имиджови представяния.

От 2017 г. СТАР-БГ е официален представител за България на белгийската компания STANLEY&STELLA и е приела за своя мисия грижата за планетата и околната среда, предлагайки висококачествени облекла, следвайки тенденциите на устойчивата мода.

Продуктите, които са създадени по етичен и екологичен начин са носители на промяната в текстилната индустрия и свидетелстват отговорност и уважение към потребителите.“ – споделя Деян Ангелоев, собственик на СТАР-БГ.

Дрехите са направени от 100% органичен индийски памук, чиято преработка преминава през редица етапи докато се превърнат във красиви  облекла – лидери на европейския пазар. Като представител на Stanley&Stella СТАР-БГ е първата българска компания, която предлага рекламен текстил и корпоративно облекло от органични и рециклирани материали. Двете компании работят в тясно сътрудничество, за да предлагат дрехи само от най-добрите суровини, отглеждани или произведени по начини, които не вредят на хората, животните или околната среда. Използваните материали са 100% сертифициран GOTS органичен памук от Индия, рециклиран полиестер от Китай и други устойчиви материали като Modal®.

В резултат на успешното партньорство от началото на 2021 г. СТАР-БГ е в процес на придобиване на сертификат за специален партньор за Европа и част от сертифицираната верига за доставки на Stanley& Stella. До края на годината компанията ще е първата българска фирма, носител на GOTS сертифицирана техника за печат – гаранция за използване само на безвредни мастила и устойчиви производствени методи.

Развитието на устойчиви практики, продажбата на дрехи от рециклирани материали и 100 % органичен памук е в основата на стратегията за корпоративна социална отговорност на СТАР-БГ, с която компанията показва своята загриженост за вредните въздействия върху околната среда и свеждане до минимум на вредните влияния върху планетата ни.

Конкурсът за „Зелените Оскари“, беше открит с приветствие от президента на Румен Радев. Единадесетото издание отличи над 50 компании,  развиват бизнеса си с устойчиви практики и фокус върху опазването на околната среда.

 

Вашият коментар