Възстановяване на туристическия бранш – споделен опит от световни експерти

Българо-Черногорската търговско промишлена палата (БЧГТПП) съдейства за нови възможности пред туристически бранш в България

След обявяването на Черна гора като свободна от COVID-19 зона интересът от туристически компании се увеличи значително. Екипът на Българо-черногорската търговско-промишлена палата (БЧГТПП) получава множество запитвания за съдействие както от страна на български туристически компании, така и от граждани, за които Черна гора е една от най-привлекателните дестинации за почивка през 2020 г.

Travel Shop Turkey започна интересна серия от онлайн събития, в които ще се включат представители на съвета по туризъм, туристически асоциации, изпълнителни директори на курортни градовекакто и ръководители от различни региони и дестинации от цял ​​свят. Специално за всички професионалисти в областта на туризма са предвидени различни лекции, в които световни експерти ще разкажат за перспективите пред всеки бизнес в тази сфера и начините за излизането от кризата след COVID-19.

На 10 юни, сряда от 17:00 предстои “Morale and Motivation in Tourism Panels”, в което своя опит ще споделят:

 1. Karen M. Gonzales, директор партньорски отношения, Международна асоциация на изложби и събития (IAEE)
 2. Thomas Klein, член-основател на туристическата асоциация за уелнес (WTA)
 3. Subhash Goya, председател на Комитета за гражданска авиация и туризъм на Индийската търговско-промишлена палата (ICCI)
 4. Mayank Khandwala, изпълнителен директор на Международната асоциация за спортни туристически агенции (I.S.T.A.A.)
 5. Bob Zozobrado, председател на Филипинското представителство на асоциацията за пътуване в Азия (PATA)
 6. Dennis Speigel, основател и изпълнителен директор на International Theme Park Services (ITPS)
 7. Sangeeta Manocha, директор на Националния съвет на асоциация на предприемаческите туристически агенции (ETAA)

В края на събитието организаторите са предвидили викторина с различни въпроси, чиито победители ще спечелят някоя от следните награди:

 • 4 семейни пътувания във Виетнам от 4 до 7 септември 2020
 • 4 луксозни пътувания в Истанбул с включени срещи, конференции и изложби на професионална тематика от 21 до 24 септември 2020 г.
 • 3 семейни пътувания в Кушадасъ и Ефес на 24 септември 2020
 • 3 семейни пътувания в Кападокия на 24 септември 2020 г.

БЧГТПП планира организирането на срещи и онлайн дискусии, в които да среща български компании в сферата на туризма с техни потенциални партньори в Черна гора. Перлата на Адриатика е една от най-привлекателните дестинации в Западните Балкани, а туризмът е сред най-развитите сектори. Екипът на БЧГТПП е на разположение на всички, които имат интерес и нужда от съдействие за реализиране на контакти с черногорски компании. Пишете на: office@bmncci.eu

Вашият коментар