„Клас олио” откри нова производствена линия в добричкото село Карапелит

В новия високотехнологичен маслоекстракционен комплекс ще бъдат разкрити 200 работни места

Нова производствена линия откри българската компания „Клас олио” в завода си за производство на олио в добричкото село Карапелит.

Инвестиционният проект е един от най-големите за последните години в сферата на маслодобива в България и дава възможност за удвояване на капацитета на завода, както и подобрява качеството на произвежданите продукти, намаля  вредните хексанови  емисии съгласно европейските норми и осигурява висока енергийна ефективност.  Напълно автоматизираната производствена линия открива и 200 нови работни места за високо квалифицирани специалисти.

В компанията се преработват 500 тона дневно слънчоглед, като 80% от продукцията се изнася за ЕС, Китай и Близкия Изток.

 

„Добра инвестиция с 200 нови работни места. Това е индустриализацията и повишаването на доходите“, коментира министър-председателят Бойко Борисов, който откри новото производство.

 

„Трябва да задържим хората в региона. Искам да благодаря на инвеститорите, но и на вас, работниците. Ако не бяхте вие, нямаше да има инвестиции. Вие сте златни“, обърна се премиерът Борисов към служителите в завода.

Министър-председателят подчерта, че правителството води активна политика по отношение на инвестициите. „И Томислав Дончев, и Владислав Горанов и всички колеги са създали идеални условия за инвеститори“, допълни още премиерът Бойко Борисов и уточни, че всеки ден се откриват нови работни места.

 

Източник:economy.bg

Вашият коментар