Андрю Морис в списание „Човешки ресурси ”

Награда за Employer Branding Network ще бъде връчена от инвестиционната компания The Blueprint

Колкото повече се инвестира в способностите на вече наети служители, толкова повече се утвърждава тяхното доверие в компанията

За първи път у нас се организира конкурсът Employer Branding Awards, иницииран от b2b Media, а партньор на събитието е инвестиционната компания The Blueprint. Проектът има за цел да отличи компаниите на българския пазар спрямо техните постижения в областта на изграждането и утвърждаването имиджа и популярността на работодателския бранд.

Създателят на The Blueprint, г-н Андрю Морис, ще бъде сред представителите на бизнеса в журито на конкурса. Той ще има удоволствието да връчи награда в специална категория – Employer Branding Network, по време на награждаването на 19.01.2018 година. Организаторите от b2b Media искат да фокусират вниманието на бизнесът в страната върху значението на това как един бранд се възприема от неговите служители.

С развитието на работната среда и процеси, за всеки един предприемач в световен аспект става все по-ясно, че ключът към успеха не е единствено идеята, ами и хората, които стоят зад нейното изпълнение – т. нар. Employer Branding. Затова е необходимо да се обърне внимание на позиционирането на бранда пред собствените му служители. Важно е да се знае какво е тяхното усещане за принадлежност към компанията, в която работят, към имиджа и успеха ѝ. А лидерите на пазара са наясно, че за да привлекат в редиците си специалисти на високо ниво, те трябва да им предложат адекватно израстване.

Г-н Андрю Морис е сред бизнесмените у нас, които винаги са били категорични по въпроса, че инвестицията в специлисти и хора, на които би могло да бъде предложено бъдещо развитие, носи една огромна част от успехите на всеки проект. Неговото мнение е, че заетите в дадена компания трябва да бъдат неин основен приоритет: „Това винаги е предизвикателство. Залогът да се сформира качествен екип, според мен, е вътрешнофирменото обучение и мотивацията – да се дава кариерно развитие на всеки един от този екип“. Предприемачът е на мнение, че колкото повече се инвестира в способностите на вече наети служители, толкова повече се утвърждава тяхното доверие в компанията. Г-н Морис е убеден, че демонстрирайки лично отношение към хората, с които работи пряко, една фирма може само да спечели тяхната лоялност и да открие в тяхно лице професионалисти, които да останат за дълго. Именно подобен подход към служителите ще търси той в кандидатурите на участниците в конкурса на b2b Media.

Наградите Employer Branding Awards, които за първи път ще бъдат връчени на бизнеса в България, ще дадат ясна представа за популярните политики на развитие на кадрите у нас. Добрите HR практики, възможностите, давани на заетите в дадена компания и тяхното израстване, са част от цялостната картина в една фирма. Журито ще търси новото, нестандартното, но работещото, което гарантира, че мисията на компанията включва и успехът на нейните служители.

Андрю Морис е изпълнителен директор на The Blueprint – компания, създадена за да подпомага чуждестранните инвеститори при започването на бизнес в България. Работил е с клиенти от повече от 35 държави, пред които е доказал експертизата и качествата си. Със своя над 15-годишен опит в току що стартирали проекти, както и в развиващи се такива в различни области на бизнеса на международно ниво, неговата експертна помощ е повече от желана от всички, които започва своя бизнес на българския пазар.

Първият проект в България на The Blueprint е професионалната фоторедакторска услуга Picmiller.  Платформата предлага професионална фотообработка на кадри за 24 часа, а единственото, необходимо е потребителите да качат своите снимки на сървър в подходящ за редакция размер. Договорени са преференциални условия за ползване на онлайн платформата от всички брокери, членове на FIABCI (Световната федерация по недвижими имоти) във всички държави по света и на НСНИ (Националното сдружение за недвижими имоти) в България.

Picmiller е флагманът на инвестиционната компания The Blueprint, която има за цел да подпомогне чуждестранните инвестиции в България и дава възможност за излизането на родни фирми на международния пазар. Екипът работи по още 7 проекта в страната, като целта му е по различни начини да демонстрира дейността си на международно ниво, да увеличи средствата за тях и да инвестира лично в дейността им, подпомагайки ги да развиват бизнеса си.

 

Прочетете още:

Нова Зеландия забранява на чужденци да купуват съществуващи жилища

The Blueprint с номинация за наградите на ВВВА

Качеството на изображенията е от основно значение в продажбата на имоти

Вашият коментар