Имението на Пикасо в Мужен бе продадено за 20 милиона евро

Първоначалната продажна цена, определена за имота през месец юни, възлизаше на 18,360 млн. евро

Имението на Пабло Пикасо в Мужен в Южна Франция, последен дом на великия художник, беше продадено на търг за малко повече от 20 милиона евро на новозеландски бизнесмен, предаде Франс прес.

Първоначалната продажна цена, определена за имота през месец юни, възлизаше на 18,360 милиона евро, преди новозеладският инвеститор Райо Уитханидж да наддаде с 10 на сто, с което лотът достигна 20,196 милиона евро.

Четвъртък сутринта никой не оферира по-висока цена и новозеландецът Уитханидж, основател на инвеститорската компания за недвижими имоти BMB, спечели търга.

С това сагата с имението на Пикасо не приключва. Сега купувачът трябва за два месеца да намери нужните средства, за да се сдобие с имота. Номинално той е неин собственик, но за да получи нужните документи той трябва да заплати цената ѝ в рамките на 60 дни.

В имението на Пикасо в Мужен е живяла неговата вдовица, Жаклин Рок, която се самоубива тук през 1986 година. В него има изградена жилищна площ от 1700 квадратни метра върху терен от над три хектара с прекрасен изглед към залива на Кан.

Източник: www.invetsor.bg /БТА

 

Подобни публикации:

Вашият коментар