Предлагането на имоти за продажба на Острова се оттласва от дъното

В Лондон ръстът на предлагането надвишава 44%
Предлагането на имоти за продажба във Великобритания през септември достига двугодишен връх, показва индекс, изчисляван от онлайн агенцията HouseSimple, цитиран от онлайн изданието propertywire.com.

Предлагането се увеличава с 20,2% през септември спрямо август в национален мащаб, сочат данните. В Лондон ръстът достига 44,4%, а в Оксфорд е отчетен най-силен ръст – 71% за месеца.

В централните райони на столицата Кенсингтън и Челси ръстът на предлагането е двоен.

Същевременно в Лутън е регистриран най-силен спад на предлагането на жилища за продажба – с 48% през септември спрямо август.

Опасенията на продавачите заради Brexit изглежда намаляват, тъй като в две трети от населените места на Великобритания се наблюдава ръст на предлагането на имоти за продажба.

Най-голям ръст на предлагането е отчетен в южните региони на страната.

„Недостигът на предлагане беше проблем за пазара от известно време насам. Въпреки че ръстът на предлагането е силен, ще трябва да изчакаме, за да видим дали това ускоряване е временно явление, или ще се превърне в тенденция след забавянето през лятото“, коментира Алекс Гослинг, главен изпълнителен директор на HouseSimple.

Според него продавачите вече преодоляват опасенията заради Brexit и след изборите и вероятно това е първият знак за тенденцията.

Източник: www.investor.bg

Подобни статии:

More housing markets are overvalued, and consumers feel the pain
Office Leasing in Central Hong Kong Spikes 47% in September

Вашият коментар