The Blueprint инвестира в реновацията на Четвърти корпус на болницата в Червен бряг

Инвестиционни проекти от социален характер в България се случват, при това в съвсем реални мащаби – пример за това са намеренията на The Blueprint във връзка с Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ) – Червен бряг. Компанията, която се занимава с привличането на инвестиции от цял свят, официално обяви началото на партньорството си с местната община по повод реновацията на Четвърти корпус на градската болница. Желанието и на двете страни е сградата да бъде превърната в хоспис и център за грижа и лечение на възрастни хора.

Андрю Морис, изпълнителен директор на The Blueprint, сподели повече по въпроса:

Имахме няколко срещи тази сутрин – с представители на общината и болницата. Много продуктивни и позитивни срещи. И от двете страни сме наясно какво искаме да бъде постигнато и си съдействаме в посока осъществяването на тези идеи. Разбира се, работим с определени темпове, защото тези неща отнемат време, но поетапно вървим към целта, която всъщност е един социално-отговорен проект. Желанието ни е тази сграда – Четвърти корпус на болницата – да се превърне в място, което ще бъде едновременно хоспис и дом за стари хора.“ Повече информация за проекта тепърва предстои да бъде споделена, но на среща с журналисти в града стана ясно, че неговите параметри вече са представени на потенциални инвеститори. Г-н Морис сподели още, че е необходимо да бъде подписан меморандум за сътрудничество с общината, за да може да бъде говорено за определени дати и срокове с конкретика и това е нещо, което предстои в близко бъдеще: „Какво следва от тук нататък зависи от сътрудничеството с местните власти, с областта като цяло. Има много подробности, които трябва да се уточнят. Ще бъде безотговорно да кажем точна дата – не сме стигнали до там. Но щом уточним как ще бъде реализиран проекта, ние ще създадем една времева таблица, която ще бъде обявена пред медиите – кога и какво ще се случва.“

Подобен социално-отговорен проект е ценен за всеки един инвеститор, защото въпреки, че не носи висока възвращаемост, дава удовлетворение, че води след себе си до много позитиви на местно ниво. Сред тях са възможност за създаването на работни места за квалифицирани кадри, дълготрайна полза от реновирането на инфраструктурата, но и отзвук от създаденото, който да доведе до още инвестиции в региона. „Затова водещият аспект тук е социалният елемент – да създадем място за хората, каквото до момента не е имало“, допълва г-н Морис. Той е категоричен, че за да бъдат привлечени още инвеститори в града и региона, проектът трябва да бъде успешен пример за това какво може да бъде постигнато в сътрудничество с местната власт: „Когато едно такова начинание започне да се развива, то става все по-привлекателно и по-привлекателно. Както вече знаете, при последната ни среща разглеждахме шест различни възможности за инвестиция, които реално могат да бъдат развити. Днес ние сме първите тук, но е съвсем реалистично други компании да дойдат след нас. За да можем да ги привлечем обаче, трябва да успеем и да изградим това, с което сме се захванали – да покажем, че областта е подходяща за инвестиции. Реновирането на Четвърти корпус на болницата е именно такова начинание. Лично аз се надявам с един такъв социален проект да покажем привлекателността на целия регион.“, завършва г-н Морис.

Вашият коментар